445 jaar Den Haag ontzet”
“400 jaar Singelsgracht

De Willemsvaart wil dit jaar varend “stil staan” bij Het Onzet van Den Haag (zelde dag als Leiden, 3 oktober 1574). Ondanks het feit dat de bevrijding niet definitief was. De Spanjaarden kwamen nog 1 x terug.

Den Haag was pas echt vrij en ‘beschermd’ na de aanleg van de Singelsgracht (1612/1619) die aansloot op eerder gegraven grachten in het gebied dat we nu Buurtschap 2005 noemen.

5 oktober is het tijd voor een feestelijke parade door de Haagse Grachten. Met alle mogelijke boten, vergelijkbaar met de Leidse Peurbakkentocht, het Bloemencorso en Vaarnaval.

Aan boord muziek, hapjes, drankjes (gezelligheid). We willen schepen vanaf diverse locaties starten en daarom is het nodig dat u zich vooraf aanmeldt voor de Vaartocht. U kunt ook meevaren op een van de officiële rondvaartboten. De prijs is dan 17 euro per persoon voor 1,5 uur varen (met muziek).
Drankjes zijn aan boord te koop [Bij de Willemsvaart is fris, water, bier voor 1,5 per flesje / Wijn, Rosé voor 2,50 per glas).
Het is de bedoeling dat ook hogere schepen mee zullen varen op de route. Zij varen van Zieken naar de Veenkade / draaibrug. Een aanvraag voor opening van de bruggen loopt momenteel bij de gemeente.

Daarover binnenkort meer informatie op deze site.