SAIL op Scheveningen

SAIL op Scheveningen

Ook in 2019 is Scheveningen de finishplaats van een groot internationaal maritiem evenement. Tientallen grote zeilschepen komen van 20 t/m 23 juni naar de badplaats (finish Liberty Tall Ships Regatta). Tien tot vijftien klassieke windjammers en rond de twintig middelgrote zeezeilschepen komen daarvoor naar de Scheveningse haven. Veel van deze schepen varen over de hele wereld en zijn alleen te zien bij grote internationale maritieme evenementen zoals Sail Amsterdam. Dit jaar komen ze echter ook naar Den Haag.

SAIL op Scheveningen

Dat betekent genieten van bijzondere schepen en andere activiteiten in en rond de haven incl. vuurwerk op 20, 21 en 23 juni.

Net als bij veel andere evenementen aan zee (en in de stad) kunt u met de Willemsvaart naar dit bijzondere feest over Prinsessegracht en Koninginnegracht. De boottochten duren ongeveer 30 minuten en starten bij het Centraal Station Tussen 9.00 en 14.00 uur vertrekt er ieder half uur een boot naar de kust. ’s avonds zijn er boottochten om 21.30 naar de kust in verband met het vuurwerk (22.45/23.00 uur)

We varen naar de Haringkade/Vijzelstraat. Niet ver van het festival terrein.

De boottochten kosten 5 euro per persoon. Op 21 juni (langste dag) is het varen richting de TallShips gratis voor dames langer dan 1m90 en heren langer dan 2m09). Vooraf reserveren is verstandig. Dat kan via de mail.

Het is ook mogelijk een boot te huren voor een groepsuitje naar de kust, incl uitgebreide borrel en groepsvervoer vanaf de Haringkade naar de haven. Prijzen op aanvraag.

Meer informatie over Sail op Scheveningen vindt u hier: